Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Villamos gyorsulása a lejtőn

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
424
Egy m = 18000kg tömegű villamos Alfa = 3 fokos hajlásszögű leejtő lefelé halad, álló helyzetből kiindulva. A motorjának húzóereje F0 = 10 kN, a kerekek gördülési ellenállása 0,02 (A gravitációs gyorsulás: 9,81 m/s^2)
Mekkora a gyorsulása?
Mennyi út megtétele után éri el a 40km/h sebességet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
a=0,31721579m/s2
s=389,189m
0