Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben a matek feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
591
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ott NEM értelmezhetőek, ahol bármelyik nevező nulla. Mindenhol máshol igen.

Mindegyiknél írd fel, hogy hol nulla a nevező. Ha valahol elakadsz, szólj.
0

g)
A három nevező mikor nulla:

első: `y^2-9` mikor nulla?
`y^2=9`
`y=+-3`

második: `4-y^2` mikor nulla?
`y^2=4`
`y=+-2`

harmadik: `1+y^2` mikor nulla?
`y^2=-1`
nincs olyan, mert bárminek a négyzete pozitív.

Vagyis `y` lehet bármi, kivéve `2, -2, 3, -3`
0