Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Víz felhajtóerővel kapcsolatos kérdés.

Főoldal » Középiskola » Fizika
407
Sziasztok. Tudnátok segíteni a csatolt feladat megoldásában?
Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy gerenda által fenntartható teher
`F_f-(m*g+m_0*g)=0`
`rho_"víz"*V_"gerenda"*g-rho_"gerenda"*V_"gerenda"*g=m_0*g`
`(1000\ "kg"/m^3*0,1\ m*0,1\ m*3,5\ m*10\ m/s^2-800\ "kg"/m^3*0,1\ m*0,1\ m*3,5\ m*10\ m/s^2)/(10\ m/s^2)=m_0`
`m_0=7\ kg`
Nekünk 100 kg-ot kell fenntartani, így `100/7=14.28` , vagyis 15 ilyen gerendára van szükségünk.
0