Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PITAGORASZ-TÉTEL

Főoldal » Általános iskola » Matematika
560
Határozd meg a szimetrikus háromszög keresett adatát, számítsd ki a háromszök kerületét és területét! Írd le a számolás menetét is!

a=12cm b=10cm magasság=?
Magyarán mennyi a magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a2+b2=c2
azaz
m2+6[2]=10[2]
m2+36=100 /-36
m2=64 /64[gyökvonás]
m=8 cm

K=a+b+b=12+10+10=32 cm
T=a×m÷2=48 cm2
Módosítva: 6 éve
0