Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gyökvonás azonosságai

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Sziasztok! Valaki segítene a képen látható két feladatban? Nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

a,

b = `T/a`

b = `root()(24)/root()(6)` = `root()(24/6)` = `root()(4)` = 2


b,

b = `root()(150)/(root()(6)` = `root()(150/6)` = `root()(25)` = 5


c,

b = `root()(0.06)/root()(6)` = `root()(0.06/6)` = `root()(0.01)` = 0,1


d,

b = `root()(6^3)/root()(6)` = `root()(6^3/6)` = `root()(6^2)` = 6


2,

a, = `root()(2*2*2*3*2*3)` = `root()(2^4*3^2)` = `2^2*3` = 12


b, = `root()(3^2*2)/3` + `root()(2)` - `(2*root()(2))` = `(2*root()(2))` - `(2*root()(2))` = 0


c, = `(root()(3) + root()(5))*(root()(3)-root()(5))` = 3-5 = -2
1