Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Beadandó

Főoldal » Középiskola » Fizika
605
Egy 68,4 km/h sebességgel haladó szemelyauto vezetője ,,padlóig" nyomja a fèkpedalt a megállásig. Mekkora az autó gyorsulása, ha a féknyom 40m? Mennyi idő alatt áll meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`v_0` = 68,4 `(km)/h` = 19 `m/s`

`v_0` = `a*t`

t = `v_0/a`

s = `v_0*t`-`a/2*t^2` = `v_0^2/a` - `a/2*(v_0/a)^2` = `v_0^2/(2a)`

a = `v_0^2/(2*s)` = `19^2/(2*40)` = 4,5125 `m/s^2` (inkább a lassulása, ha gyorsulás, akkor -4,5125 `m/s^2`)

t = `v_0/a` = `19/4.5125` = 4,21 s alatt áll meg.
0