Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gépkocsi

Főoldal » Középiskola » Fizika
1861
Egy gépkocsi 15 s alatt gyorsult fel 108 km/h sebességre.
Mekkora volt a gépkocsi gyorsulása?
Milyen hosszú úton gyorsult fel a gépkocsi?

Valaki segítsen, magyarázattal kérlek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 108 km/h = 108 / 3.6 = 30 m/s
t = 15 s
gyorsulás = sebesség / idő
a = Δv / Δt = 30 / 15 = 2 m/s²

s = v₀ * t + (a/2)*t² = 0 + 1*15² = 225 méter
1