Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Beadandó

Főoldal » Középiskola » Fizika
473
Egy repülőgép a felszállás előtt 12 másodpercig gyorsít,mialatt 600 m utat tesz meg. Mennyi utat tett meg a repülő a felemelkedés előtti utolsó másodpercbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Legyen a gyorsulása `a`. Egyelőre nem tudjuk.
A gyorsuló mozgással megtett út: (ezt az egy képletet kell tudni ehhez a feladathoz)
`s=1/2·a·t^2`
`600\ m=1/2·a·(12\ s)^2`
Ebből kijön a gyorsulás, számold ki.

Aztán: az utolsó másodperc előtt 1 sec telt el, akkor ennyi utat tett meg: (megint ugyanaz a képlet...)
`s_11=1/2·a·(11\ s)^2`
Már tudod `a`-t, számold ki `s_11`-et.

A 12-edikben annyit tesz meg, amennyivel ez kevesebb 600-nál.
0