Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Beadandó

Főoldal » Középiskola » Fizika
460
Egy kerékpáros útjának első harmadát 50 km/h sebességgel, a hátralévőt pedig 30 km/h sebességgel teszi meg. Mekkora az egész útra vonatkoztatott átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`s/3` km utat megtett 50 `(km)/h`-val, akkor azt `t_1` = `s/3/50` = `s/150` óra alatt.

`(2s)/3` km utat megtett 30 `(km)/h`-val, akkor azt `t_2` = `(2s)/3/30` = `s/45` óra alatt.

A teljes utat megtette `s/150` + `s/45` = `(3s)/450` + `(10s)/450` = `(13s)/450` óra alatt.

Az átlagsebesség a teljes út és a teljes idő hányadosa.

`v_("átlag")` = `s/t` = `s/((13s)/450)` = `450/13` = 34,61 `(km)/h`.
0