Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A rugó energiája `E_r=E_p+E_m` minden pillanatban.
Maximális megnyúlás esetén `E_m=0" "E_r=E_p=1/2*D*A^2`
Ha `E_p=2*E_m" akkor "E_m=1/2*E_p`
Ekkor felírható, hogy `E_p+1/2*E_p=1/2*D*A^2`
Az adott pillanatban legyen a megnyúlás `y`
így az egyenlet `3/2*(1/2*D*y^2)=1/2*D*A^2" ⇒"y=A*sqrt(2/3)=4.89\ cm`
Módosítva: 6 éve
1