Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat!

Főoldal » Középiskola » Fizika
568
A búvárok oxigénpalackjában 4kg 17celsiusos gáz van. Mekkora a belső energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T = 17 °C = 290 K

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)` = 0,032 `(kg)/(mol)`

`E_b` = `k/2*n*R*T` = `k/2*m/M*R*T` = `5/2*4/0.032*8.314*290` = 753456 J = 753,5 kJ.
0