Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
528
Sziasztok. Valaki tudna segiteni?

Hány atomos a kénmolekula, ha 0,614 g-ját 54,8 g szén-diszulfidban (CS2) oldva 0,100 fok forráspont-emelkedést észlelünk? A szén-diszulfid molális forráspont-emelkedése 2,29 fok.

Kidolgozná nekem valaki? Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`DeltaT` = `m_R*DeltaT_m`

`A_S` = 32 `g/(mol)`

54,8 g `CS_2`-ben feloldunk 0,614 g kénport.

1000 g `CS_2`-ben van `1000/54.8*0.614` = 11,2 g kén.

`DeltaT` = 0.1 °C

`DeltaT_m` = 2,9 `(kg*C)/(mol)`

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `0.1/2.9` = 0.0436 mol / kg

11,2 g kénmolekula 0,0436 mol

1 mol kénmolekula tömege: `1/0.0436*11.2` = 256 g

Ezt elosztva a kén atomtömegével `256/32` = 8

A kénmolekula 8-atomos.
0