Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat!

Főoldal » Középiskola » Fizika
622
Hogyan lehet megbecsülni,hogy mennyi a levegő belső energiája a 8m x 5m x 3m méretű tanteremben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Legyen a tanteremben légköri nyomás (101325 Pa) és a terem hőmérséklete 25 °C (298 K). A levegő többnyire kétatomos gázokból áll, ekkor f = 5.

A terem térfogata: V = `8*5*3` = 120 `m^3`

n = `(p*V)/(R*T)` = 4908 mol

`E_b` = `f/2*n*R*T` = `5/2*4908*8.314*298` = 30397500 J = 30397 kJ = 30,38 MJ
0