Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat!

Főoldal » Középiskola » Fizika
445
Mekkora a héliumgáz belső energiája abban a léggömben,amelynek térfogata 5 liter?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

Szükség lenne még pár adatra. Legyen standardállapotú (25 °C-os és 1 bar nyomású) a gáz.

Ekkor 1 mol gáz térfogata 24,5 `dm^3`

mennyi lesz 5 l hélium?

n = `5/24.5` = 0,2041 mol

`E_b` = `f/2*n*R*T` = `3/2*0.2041*8.314*298` = 759 J

0