Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10., olvadás, kérem segítsen, aki tud!

Főoldal » Középiskola » Fizika
504
Mekkora hőmennyiség re van szükség, hogy 2,5kg, - 26 °C-os jég elolvadjon (0 °C-os víz legyen belőle)?
Q1 =?
Q2=?
Qö=?
C jég = 2100 J/ kg• °C
Lo= 334 Kj/kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Q_1` = `c_j*m*DeltaT` = `2.1*2.5*26` = 136,5 kJ

`Q_2` = `L_o*m` = `334*2.5` = 835 kJ

`Q_ö` = `Q_1` + `Q_2` = 136,5 + 835 = 971,5 kJ

0