Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1648
1. Egymás mellett azonos sebességgel kerékpározik a 40 kg tömegű Juliska és az 50 kg tömegű Jancsi..Hasonlítsd össze a lendületet. 2.A lejtőn lefelé kerékpározó Petit megelőzi a vele egyenlő tömegű Bálint. Hasonlítsd össze a lendületüket. 3. A teherpályaudvaron tolatás közben az egyik tehervagon nekiütközik a másik tehervagonnak.becsüld meg mi történik akkor ha a két vagon tömege egyenlő a mozgó vagon tömege nagyobb mint az álló vagon tömege a mozgó vagon tömege kisebb mint az álló vagon tömege! 4.A fiú 3 m magasra mászik a kötélen közben 1200Jmunkát végez.Mekkora erőt fejt ki a fiú? 5.a 800N súlyú szerelő 3200 J munkát végzett miközben felment a telefonoszlopra.Milyen magasra ment fel? 6.Az asztalos 900 J munkát végez amikor 75N erővel 20 szor végigtolja a gyalut a deszkán.Milyen hosszú a deszka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. Egymás mellett azonos sebességgel kerékpározik a 40 kg tömegű Juliska és az 50 kg tömegű Jancsi..Hasonlítsd össze a lendületet.
- A lendület úgy jön ki, hogy a tömeget szorozzuk a sebességgel. Ha a sebesség azonos, akkor annak nagyobb a lendülete, akinek nagyobb a tömege. Vagyis Jancsinak.

2.A lejtőn lefelé kerékpározó Petit megelőzi a vele egyenlő tömegű Bálint. Hasonlítsd össze a lendületüket.
- Most Bálint sebessége nagyobb. A tömegük egyforma, tehát a nagyobb sebességűnek nagyobb a lendülete.

3. A teherpályaudvaron tolatás közben az egyik tehervagon nekiütközik a másik tehervagonnak.becsüld meg mi történik akkor ha a két vagon tömege egyenlő
- az eddig álló elindul akkora sebességgel, amivel a másik jött, az meg megáll.

a mozgó vagon tömege nagyobb mint az álló vagon tömege
- az eddig álló elindul nagyobb sebességgel, a mozgó lelassul, de nem áll meg.

a mozgó vagon tömege kisebb mint az álló vagon tömege!
- az eddig álló elindul kisebb sebességgel, a mozgó visszafelé indul

4.A fiú 3 m magasra mászik a kötélen közben 1200Jmunkát végez.Mekkora erőt fejt ki a fiú?
- W=F·s, ezt a képletet kell tudni
1200 J = F·3 m
F=1200/3 N

5.a 800N súlyú szerelő 3200 J munkát végzett miközben felment a telefonoszlopra.Milyen magasra ment fel?
- W=F·s most is
3200 J=800 N · s
s = 3200/800 m

6.Az asztalos 900 J munkát végez amikor 75N erővel 20 szor végigtolja a gyalut a deszkán.Milyen hosszú a deszka?
- W=F·s most is
900 J = 75 N · 20·s
s = 900 / (75·20) m
1