Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A = 0,03 m

T = 1,2 s

`omega` = `(2*pi)/T`

`a_("max")` = `A*omega^2` = `A*(4*pi^2)/T^2` = `(0.03*4*3.14^2)/1.2^2` = 0,822 `m/s^2`

`v_("max")` = `A*omega` = `(A*2*pi)/T` = `(0.03*2*3.14)/1.2` = 0,157 `m/s`

`E_m` = `1/2*m*v_("max")^2` = `1/2*1*0.471^2` = 0,0123 J
0