Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Newton II. törvénye feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
1159
"Tételezzük fel, hogy egy 1050kg tömegű személyautó álló helyzetből indulva, 10 m úton, állandó gyorsulással mozogva 54km/h sebességet ér el. Mekkora eredő erő hatott a gépkocsira?"
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, newton, newton ii
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás leírásához alkalmazható:

`s=(v_0+v_t)*t/2; a=(v_t-v_0)/t`; és kell még a Newton II. törvénye
`F=m*a`.

`v_0=0 m/s`; `v_t=54 frac{km}{h}=15 m/s`,
`t=2s/v_t=20/15 s=4/3 s`,

`a=v_t/t=frac{15}{frac{4}{3}}*m/s^2=11,25 m/s^2`,

`F=m*a=1050*11,25 frac{m*kg}{s^2}=11,81 kN`.
Módosítva: 6 éve
0