Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3845
Hány oldalú az a szabályos sokszög ,amely belső szögeinek összege 2160?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Definíció szerint "n" oldalú sökszög belső szögeinek összege (n-2)×180.
Oldalak száma legyen jelen esetben x.
(x-2)180=2160 /osztunk 180-nal
x-2=12 /+2
x=14

14 oldalú a sökszög
Módosítva: 9 éve
1