Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TELJES VALÓSZÍNŰSÉG TÉTELE ÉS BAYES-TÉTEL

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
485
Egy vizsgán a hallgatók 60%-a első éves, 30%-uk másodéves, a többiek felsőbb évesek. Annak a valószínűsége, hogy egy hallgató vizsgán elért eredménye legalább közepes, rendre 6/25, 9/20, és 3/5. Ha egy találomra kiválasztott hallgató eredménye közepesnél gyengébb, akkor mennyi a valószínűsége annak, hogy az illető első éves?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Bayes-tétel, Valószjnűségszámítás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`\text{P}(\text{elsős}|\text{gyenge})=(\text{P}(\text{gyenge}|\text{elsős})\text{P}(\text{elsős}))/(\text{P}(\text{gyenge}))=`

`(\text{P}(\text{gyenge}|\text{elsős})\text{P}(\text{elsős}))/(\text{P}(\text{gyenge}|\text{elsős})\text{P}(\text{elsős})+\text{P}(\text{gyenge}|\text{másodikos})\text{P}(\text{másodikos})+\text{P}(\text{gyenge}|\text{felsős})\text{P}(\text{felsős}))=`

`(19/25*0.6)/(19/25*0.6+11/20*0.3+2/5*0.1)~~69%`
0