Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TELJES VALÓSZÍNŰSÉG TÉTELE ÉS BAYES-TÉTEL

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
509
Egy terméket 50 darabos csomagolásban szállítanak. Ismert, hogy a csomagok egynegyede egy hibásat, másik negyede két hibásat tartalmaz, míg a többiben nincs hibás. Egy találomra kiválasztott csomagból kiveszünk 2 terméket. Mennyi annak a valószínűsége, hogy mindkettő hibátlan?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, valószínűségszámítás, Bayes-tétel
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Jelentse az `X` valószínűségi változó azt, hogy hány hibás termék volt abban a dobozban, amelyikből kivettük a két mintát.

`\text{P}(\text{2 hibátlan})``=``\text{P}(\text{2 hibátlan} | X=0)\text{P}(X=0)``+``\text{P}(\text{2 hibátlan} | X=1)\text{P}(X=1)``+``\text{P}(\text{2 hibátlan} | X=2)\text{P}(X=2)``=``1*1/2+(((49),(2)))/(((50),(2)))*1/4+(((48),(2)))/(((50),(2)))*1/4~~97%`
0