Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletbe segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
2·(3+x)-10 = 4·(2-x)
6+2x-10 = 8-4x
-4+2x = 8-4x /+4x
-4+6x = 8 /+4
6x = 12 /:6
x = 2
Így oldottam meg az egyenletet, azonban nem tudom hogy hogyan ellenőrizzem le, ugyanis ez is a feladat része. A segítséget előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, 8. osztály, 8., ellenőrzés
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Csak vissza kell helyettesítened a végeredményt:
2·(3+x)-10 = 4·(2-x)

2×(3+2)-10=4×(2-2)
vagyis
2×5-10=4×0
10-10=0
0=0
Remélem tudtam segíteni:)
Módosítva: 6 éve
0