Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
Holnap temazarot irok, es az alábbi gyakrolofeladatot adtak fel, viszont nekem fogalmamsincs az egyenletrendszerrol. Valaki segitene?

3(x+y)-2(x-y)=5
-2(x-2y)+(3x+y)=4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3(x+y)-2(x-y)=5
-2(x-2y)+(3x+y)=4

Felbontod a zárójeleket:
I. 3x + 3y - 2x + 2y = 5
II. -2x + 4y + 3x + y = 4

Összevonsz
I. x + 5y = 5
II. x + 5y = 4

Láthatod, hogy ellentmondás, nincs megoldás.
0