Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon gyors valasz kellene

Főoldal » Általános iskola » Kémia
998
Írd fel az alábbi kémiai reakciók egyenletet
Hidrogén egese
2: cink és sósav reakciója
3: magnézium egese
4: ezüst-nitrat reakciója sosavval
5: ammónia és víz reakciója
6: vizbontasa elektromos árammal
7: kalium- permanganat hevitese itt oxigén keletkezik
8: rez-oxid reakciója hidrogénnel
9: vas és sósav
10: hidrogén-klorid és ammónia reakciója
11: szén dioxid reakciója kalcium-hidroxxiddal
12: nátrium reakciója klorral
13: a szensav átalakulása szén dioxida és vízze
14: hidrogén peroxid átalakulása vízze és oxigenne
15: nátrium és víz reakciója
16: hidrogén klorid reakciója vízzel
17: kalcium oxid és a víz reakciója
18: vas reakciója réz szulfat oldattal
19: széndioxid és víz reakciója
20: hidrogén reakciója klorral
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Sajnos csak most láttam a feladatot.

1. 2 H2 + O2 = 2 H2O
2. Zn + 2 HCl = ZnCl2 + H2
3. 2 Mg + O2 = 2 MgO
4. AgNO3 + HCl = AgCl (fehér csapadék) + HNO3
5. NH3 + H2O = NH4+ + OH-
6. 2 H2O = 2 H2 + O2
7. 2 KMnO4 = K2MnO4 + MnO2 + O2
8. CuO + H2 = Cu + H2O
9. Fe + 2 HCl = FeCl2 + H2
10. HCl + NH3 = NH4Cl
11. CO2 + Ca(OH)2 = CaCO3 (fehér csapadék) + H2O
12. 2 Na + Cl2 = 2 NaCl
13. H2CO3 = CO2 + H2O
14. 2 H2O2 = 2 H2O + O2
15. 2 Na + 2 H2O = 2 NaOH + H2
16. HCl + H2O = Cl- + H3O+
17. CaO + H2O = Ca(OH)2
18. Fe + CuSO4 = Cu + FeSO4
19. CO2 + H2O = H2CO3
20. H2 + Cl2 = 2 HCl
Módosítva: 6 éve
1