Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam :c help

Főoldal » Általános iskola » Matematika
642
Köszi előre is nagy segítség lenne :')
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Pitagorasz tétel
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
11. feladat
Pitagorasz tétel alkalmazása
Az átfogó a létra magassága (3m)
Az egyik befogó pedig 0.5 m.
A másik befogó x.
Ekkor:

x² + 0.5² = 3²
x = 2,958m magasan érintkezik a létra a fallal.
1

9. feladat

itt is pitagorasz tételt kell alkalmazni.
Az egyik befogó 50 méter, mivel a 100 méteres útszakasz közepén emeljük fel, ami 100/2 = 50 méter.
A mások befogó 180 cm = 1.8 méter, ahol az ember átmegy.
Az átfogó a kérdés (illetve azt majd be kell szorozni 2-vel, mert az útszakasz jobb és bal oldalára is kell).

1.8² + 50² = x²
x = 50.032 m
Tehát 50.032*2 = 100.064 méternyi kötél kell.
1