Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érvelési feladat

502
Sziasztok! Nagyon hálás lennék, ha valaki megcsinálná nekem ezt a feladatot. Teljesen kiment a fejemből, hogy holnapra ennek készen kell lennie; foglalkozni sem tudok vele, mert három témazáróra kell felkészülnöm és még felelnem is kell egy jobb jegyért. Az sem gond, hogy nem az én véleményem lesz megfogalmazva, most csak az a fontos, hogy meg legyen csinálva. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)

Feladat:
A kikapcsolódás hagyományos formája évszázadok óta az olvasás. Az olvasás számos előnyös hatással bír, ezért szerencsés, hogy még ma is népes rajongótábora van. Ugyanakkor a technika fejlődése életre hívott egy új szórakozási formát: a filmnézést. Ma már az emberek többsége moziba jár vagy otthon nézi meg kedvenc filmjeit, ahelyett, hogy olvasna.
Mi a véleménye a fenti jelenségről?
Ön szívesebben olvas vagy inkább a filmnézést választja kikapcsolódásként?
Álláspontját legalább három érv megfogalmazásával támassza alá, írjon személyes példát is!
Terjedelem: 120-200 szó között (kb. 3/4 oldal)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Én személy szerint mindkettőt szeretem, mert úgy gondolom, mindkettő tevékenységnek meg van a maga előnye. Az olvasás életünk része már több száz év óta. Ha olvas az ember, akkor növeli a képzelőerejét és az emberi fantázia pedig határtalan, szóval mindenki saját fantáziája szerint képzelheti el a történteket, míg ha az ember egy filmet néz meg, akkor a film maga mutatja be a dolgokat, így az ember nem nem mozgosíthatja fantáziavilágát. Persze a filmeknek is megvannak az előnyeik, vannak olyan filmek, amik olyan jól megvannak csinálva, hogy teljesen hatalmába keríti az embert. Sok ember jobban szereti azt, ha saját szemével láthatja a történteket, ahogy a szereplőket is. Szerintem egy film érzelmesebb is tud lenni, mint egy könyv, legalábbis én eddig mindig filmeken sírtam, ha olyan volt a történetük, könyveken soha nem fordult elő eddig velem, pedig olvastam már egy párat. Szóval véleményem szerint az ember a filmeken jobban át tudja érezni a történetet, jobban meg lehet élni az érzelmeket. Látja a szereplők gesztusait és az arcukról le tudja olvasni az érzésüket.
De mint ahogy előbb azt már említettem, a filmeknek nincs meg egy nagyon fontos tulajdonságúk, amik a könyveknek megvan. A képzelet, a fantázia. Az ember maga képzeli el a történetet, ha akarja túl képzelheti és ezzel fejleszti elméjét, elsősorban képzeletét. Sok új szót megtanulhatunk könyvekből, ezzel együtt tehát szókincsünk is bővül.
Én személy szerint nem tudok választani. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.


Ennyi lenne. Remélem tudtam segíteni. :) Ha valahol nem tetszik, nyugodtan fogalmazd át.

1