Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Érvelési feladat

89
Sziasztok! Nagyon hálás lennék, ha valaki megcsinálná nekem ezt a feladatot. Teljesen kiment a fejemből, hogy holnapra ennek készen kell lennie; foglalkozni sem tudok vele, mert három témazáróra kell felkészülnöm és még felelnem is kell egy jobb jegyért. Az sem gond, hogy nem az én véleményem lesz megfogalmazva, most csak az a fontos, hogy meg legyen csinálva. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Feladat:
A kikapcsolódás hagyományos formája évszázadok óta az olvasás. Az olvasás számos előnyös hatással bír, ezért szerencsés, hogy még ma is népes rajongótábora van. Ugyanakkor a technika fejlődése életre hívott egy új szórakozási formát: a filmnézést. Ma már az emberek többsége moziba jár vagy otthon nézi meg kedvenc filmjeit, ahelyett, hogy olvasna.
Mi a véleménye a fenti jelenségről?
Ön szívesebben olvas vagy inkább a filmnézést választja kikapcsolódásként?
Álláspontját legalább három érv megfogalmazásával támassza alá, írjon személyes példát is!
Terjedelem: 120-200 szó között (kb. 3/4 oldal)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Én személy szerint mindkettőt szeretem, mert úgy gondolom, mindkettő tevékenységnek meg van a maga előnye. Az olvasás életünk része már több száz év óta. Ha olvas az ember, akkor növeli a képzelőerejét és az emberi fantázia pedig határtalan, szóval mindenki saját fantáziája szerint képzelheti el a történteket, míg ha az ember egy filmet néz meg, akkor a film maga mutatja be a dolgokat, így az ember nem nem mozgosíthatja fantáziavilágát. Persze a filmeknek is megvannak az előnyeik, vannak olyan filmek, amik olyan jól megvannak csinálva, hogy teljesen hatalmába keríti az embert. Sok ember jobban szereti azt, ha saját szemével láthatja a történteket, ahogy a szereplőket is. Szerintem egy film érzelmesebb is tud lenni, mint egy könyv, legalábbis én eddig mindig filmeken sírtam, ha olyan volt a történetük, könyveken soha nem fordult elő eddig velem, pedig olvastam már egy párat. Szóval véleményem szerint az ember a filmeken jobban át tudja érezni a történetet, jobban meg lehet élni az érzelmeket. Látja a szereplők gesztusait és az arcukról le tudja olvasni az érzésüket.
De mint ahogy előbb azt már említettem, a filmeknek nincs meg egy nagyon fontos tulajdonságúk, amik a könyveknek megvan. A képzelet, a fantázia. Az ember maga képzeli el a történetet, ha akarja túl képzelheti és ezzel fejleszti elméjét, elsősorban képzeletét. Sok új szót megtanulhatunk könyvekből, ezzel együtt tehát szókincsünk is bővül.
Én személy szerint nem tudok választani. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.


Ennyi lenne. Remélem tudtam segíteni. Ha valahol nem tetszik, nyugodtan fogalmazd át.

1