Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Diszkrét matematika.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
386
Az 1,2,3,4,5,6,7 pontokon adjon meg egy olyan fat, melynek a Prufer-kodjaban
szereplo szamok szorzata olyan prımhatvany, mely 10000-nel nagyobb. de 80000-
nel kisebb!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A 7 pontú fa Prüfer-kódja 5 hosszú, tehát a szorzatnak 5 tényezője lesz. Ennek kell prímhatványnak lennie, vagyis a szorzat `p^5` alakú. A megadott sorszámokkal szóba jövő lehetőségek: `2^5=32`, `3^5=243`, `5^5=3125`, `7^5=16807`. Csak az utóbbi esik a megadott tartományba, tehát a Prüfer-kód 77777. Ez egy olyan csillag alakú fát kódol, amelyben a 7-es pont van középen, és az összes többi pont azzal van összekötve.
1