Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, egyenlőtlenség, gyök, Koszinusz, logaritmus, cos, log
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(49^(3/2))·(1/5)^(log_5 49)·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`(49^(3/2))·1/5^(log_5 49)·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`(49^(3/2))·1/49·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`49^(3/2)·49^(-1)·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`49^(3/2-1)·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`49^(1/2)·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`sqrt 49·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`7·cos 2x="3,5"·sqrt2`
`cos 2x=sqrt2/2`

`2x` ilyen lehet:
a) `2x=π/4+2kπ`
`x_1=π/8+kπ`
b) `2x=-π/4+2kπ`
`x_2=-π/8+kπ`

Ha valamelyik lépéshez kell magyarázat, szólj.
Módosítva: 6 éve
0