Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi holnapra, nem voltam előző órán, nem értem a tananyagot!

Főoldal » Középiskola » Matematika
5311
Egy 720 oldalas könyvet olvasok ki. Ha naponta 20 oldallal többet olvasnék a tervezettnél, akkor 6 nappal előbb olvasnám ki a könyvet. Eredetileg hány napig olvasnám a könyvet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
eredetileg x oldal naponta

720/x-6=720/(x+20)
Ebből x=-60 vagy x=40
Ugye mínusz oldal nyilván nem lehet, tehát x=40 oldalt olvastam volna eredetileg naponta.
0