Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1615
A feladat:
A vezetőben 25ma erősségű áram folyik. Mekkora az 1 óra alatt átáramlott elektronok együttes töltése?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Definíció szerint 1 coulomb az 1 amper áramerősségnél 1 másodperc alatt átáramló töltés.
Vagyis 1 C = 1 A·s
Képlettel: Q = I·t
Q = 25 mA · 3600 s = 25·3,6 A·s = 25·3,6 C
0