Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2896
Írd fel az alábbi kémiai reakciók egyenletet
Hidrogén egese
2: cink és sósav reakciója
3: magnézium egese
4: ezüst-nitrat reakciója sosavval
5: ammónia és víz reakciója
6: vizbontasa elektromos árammal
7: kalium- permanganat hevitese itt oxigén keletkezik
8: rez-oxid reakciója hidrogénnel
9: vas és sósav
10: hidrogén-klorid és ammónia reakciója
11: szén dioxid reakciója kalcium-hidroxxiddal
12: nátrium reakciója klorral
13: a szensav átalakulása szén dioxida és vízze
14: hidrogén peroxid átalakulása vízze és oxigenne
15: nátrium és víz reakciója
16: hidrogén klorid reakciója vízzel
17: kalcium oxid és a víz reakciója
18: vas reakciója réz szulfat oldattal
19: széndioxid és víz reakciója
20: hidrogén reakciója klorral
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
H2 + O2 = H2O
2. Zn + 2HCL = ZnCL2 + H2
3. 2Mg + O2 = 2MgO
4. AgNO3 + HCL = AgCL + HNO3
5. NH3 + H2O = NH4+ + OH-
6. 2H2O = 2H2 + O2
7. 2 KMnO4 -> K2MnO4 + MnO2 + O2
8. CuO + H2 = Cu + H2O
9. Fe + 2HCL = FeCL2 + H2
10. HCL + NH3 = NH4CL
11. CO2 + 2KOH = K2CO3 + H2O
12. Na + CL = NaCL
13. H2CO3 ---> CO2 + H2O
Módosítva: 6 éve
-1