Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudná nekem értelmezni ezt a feladatot ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Egy téglatest térfogata 2197 cm3.Tudjuk, hogy az egyik csúcsból induló éleit tekintve egyik élének hossza 23 része egy másik él hosszának, és ugyanaz az él másfélszerese a harmadik él hosszának. Hány cm2 a téglatest felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát a térfogat
V = 2197 cm^3
És a három oldal
a = x/23
b = x
c = x/(23*1.5)
Felállítunk egy egyenletet a V = abc mintájára
2197 = x * (x/23) * (x/(23*1.5))
Egyszerűbb formára hozva
2197 = x^3 / 23*23*1.5
Itt felszorzunk
x^3 = 1743319,5
Köbgyökvonás után
x ~ 120.3535

Most akkor a felszín az A = 2(ab+ac+bc)
A = 2 * (120.3535 * 120.3535/23 + 120.3535 * 120.3535/(23*1.5) + 120.3535/23 * 120.3535/23*1.5)
Kiszámoljuk
A = 1067,891 cm^2
0