Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Töri esszé

38
A sztálini propaganda és ideológia címmel kell esszét írnom. Viszont csak a gazdaságpolitikájáról és a hatalomra kerüléséről tanultunk. Fogalmam sincs hogy mit írhatnék bele.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Esszé, sztálin, ideológia
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
Sztálin részben a propagandája miatt került hatalomra, tehát befolyásolta a népet, hogy az ő politikája meteremt majd minden szükséges javat, csökkenti a munkanélküliséget, egyenlő társadalmat fog létrehozni, és fő terve pedig a szocializmus felépítése volt. Az emberek hittek e szavainak, és így hatalomra juttatták. Viszont ígéretei nem váltak valóra, sőt gazdaságpolitikájának köszönhetően milliók haltak éhen, az ipari temelés csökkent, az ország tönkrement, mivel a kulákokat kitelepítették és keményen felléptek ellenük. A parasztokat kolhozokba telepítették, a földjeiket kötelesek voltak a közösbe beadni, tehát beszolgáltatás. Az új sztálini politika két legfontosabb eleme az intenzív iparosítás és a kollektivizálás. Az emebreket a sztálini terror fenyegette, létrehozták a gulag táborokat.

Szerintem ezeket a dolgokat, ha jól megfogalmazod és részletesen írsz róluk, akkor az úgy jó lesz.
0