Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
Egy versenyen minden résztvevő 10 kérdésre kell válaszoljon.Minden helyes válaszra 3 pontot kap hibás válaszra. Pedig levonnak 2 pontot.Hány kérdésre válaszolt helyesen az a versenyző aki 20 pontot ért el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x kérdésre helyesen válaszolt, 10-x kérdésre helytelenül (feltételezzük, hogy minden kérdésre válaszolt, de ha nem, akkor a nincs válasz is helytelennek minősül).

Felírható egyenlet:

3x + `[-2*(10-x)]` = 20

5x -20 = 20

5x = 40

x = 8

8 kérdésre válaszolt helyesen, 2-re nem.

Ellenőrzés:

8 jó válaszra kapott `8*3` = 24 pontot, 2 rosszra levontak `2*2` = 4 pontot, ez összesen 24-4 = 20 pont.
0