Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Problémám az lenne ezekkel a feladatokkal hogy nem tudok neki állni. Terület képletéből elkezdem kifejezni a dolgokat, pl kiszámolom az ma-t, de utána nem tudom hogyan tovább. Egyedül a négyeset csináltam meg végig, de a végeredmény a magasságra nem volt jó. Valaki le tudnű részletesen írni hogy hogyan kéne neki állni ? Végeredmények nem fontosak, mert máshogy kell kerekítenem.

Egy háromszög két oldalának különbsége 7 cm, ezen oldalak által bezárt szög 64°. A háromszög területe 768,47 cm2. Add meg a háromszög egyik oldalának hosszát!

Egy háromszög egyik oldala 15 cm, az oldalhol tartozó magasság 10 cm. Tudva, hogy a háromszög egy másik oldala 22 cm hosszú, mennyi az ehhez az oldalhoz tartozó magasság hossza?

Egy háromszög két oldala 22 cm és 25 cm, a háromszög területe pedig 242,81 cm². Hány fokos szöget zár be a megadott két szög?

Egy háromszög két oldalának hossza a=36 cm, illetve b=16 cm, a két oldalhoz tartozó magasság összege 26 cm. Határozd meg az a oldalhoz tartozó magasság hosszát!

Egy háromszög területe 1285,27 cm2, egyik oldala 56 cm, ezen az oldalon levő egyik szöge 73°. Mekkora az adott szög melletti ismeretlen oldal hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az első feladaton megmutatom a megoldást.
Még egy feladatot vállalok. Melyik legyen az?
1

Hát !? Ha a másodikat választottad:
0

3.

a = 22 cm

b = 25 cm

T = `(a*b*singamma)/2` = 242,81 `cm^2`

`singamma` = `(2*T)/(a*b)` =


4.

a = 36 cm

b = 16 cm

`m_a+m_b` = 26 cm

`m_b` = 26-`m_a`

T = `(a*m_a)/2` = `(b*m_b)/2`

`a*m_a` = `b*m_b`

`a*m_a` = `b*(26-m_a)`

mindent ismersz, megoldod `m_a`-ra.


5.

T = 1285,27 `cm^2`

a = 56 cm

`gamma` = 73°

T = `(a*b*singamma)/2`

b = `(2*T)/(a*singamma)` =

0