Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

V-optika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
650
Fénysugár egy része kvarckristályon megtörik, a másik része visszaverődik. Mekkora a beesési szög, ha a visszavert és a megtört fénysugár merőleges egymásra és a törésmutsató 1,545
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`90-alpha+90-beta` = 90

`alpha+beta` = 90°

`sinalpha/sin(90-alpha)` = `sinalpha/cosalpha` = tan `alpha` = 1,545

`alpha` = 57,09°
0