Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni??

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
√√A dolgozók teljesítményét havonta egytől tízig pontozzák. Az egyik dolgozó az év első 10 hónapjában 3,8-es atlagot ért el és 8 eredményre pontosan emlékszik 1,4,3,4,5,3,4,2 . A két elfelejtett havi pontszámról annyit tud hogy mértani közepük 3·√3.
Mi lehetett a hiányzó két jegy?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Mértani közép jegy év átlag
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adjuk össze:

1+4+3+4+5+3+4+2 = 26

A maradék 38-26 = 12 pontot kapott a hiányzó két hónapban.


A két hiányzó szám szorzata: `(3*root()(3))^2` = `9*3` = 27

Ez, mivel egész pontokat kapnak, csak így jöhet ki, hogy az egyik pontszám 9, a másik 3.

A hiányzó két pontszám tehát 3 és 9.
0