Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
Adja meg az f(x) egyenest amelyre f(-2)=2 és f(3)=-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hát így lehetne..
Legyen f(x)=xa+b
Ekkor
f(3)=-1 -1=3a+b 1.
f(-2)=2 2=-2a+b 2.
Ez egy egyenlet rendszer!
Vegyük el az első egyenletből a másodikat!
Ekkor (3a+b)-(-2a+b)=5a=-3
Ebből a=-3/5
Ezt vissza helyettesítve az első egyenletbe:
-1=3×(-3/5)+b /+9/5
-1+9/5=b=4/5
Az egyenlet
f(x)=-3/5x+4/5
Módosítva: 6 éve
0