Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

Zérushely: `3*5^(x-2)`-3 = 0

`3*5^(x-2)` = 3

`5^(x-2)` = 1

x-2 = 0

x=2

2,

a,

`13^(3/5*x+7)` = 169 = `13^2`

`3/5*x+7` = 2

`3/5*x` = -5

x = `-5*5/3` = `-25/3`

b,

`(5/3)^(3x+7)` - `(9/25)^(x-3)` = 0

`(5/3)^(3x+7)` = `((3/5)^2)^(x-3)` = `(5/3)^(2x-6)`

3x+7 = 2x-6

x = -13

c,

`49^x*7^(x-3)` = `7^(4x-5)`

`7^(2x)*7^(x-3)` = `7^(4x-5)`

2x+x-3 = 4x-5

x = 3

d,

`10^(x+1)`-`4*10^x` - `3*10^(x-1)` = 570

`10*10^x` - `4*10^x` - `(3/10)*10^x` = 570

`(10-4-3/10)*10^x` = 570

`5.7*10^x` = 570

`10^x` = 100 = `10^2`

x = 2
0