Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás a feladatoknak ?

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.

Két tizest párhuzamosan kötsz, akkor annak az eredő ellenállása `1/(1/10+1/10)` = `1/(2/10)` = `10/2` = 5 `Omega`. Ezzel sorbakötöd a harmadikat, akkor a teljes eredő ellenállás `R_e` = 10+5 = 15 `Omega`

b.

1. Kösd mindet sorba: `R_e` = `4*R` = `4*4` = 16 `Omega`

2. Kösd mindet párhuzamosan: `R_e` = `1/(4*1/R)` = `R/4` = 1 `Omega`

3. Kettőt sorba, a másik kettőt egymással párhuzamosan, de az első kettővel sorba:

`R_e` = `2*R` + `1/(2*1/R)` = `2*R` + `R/2` = `2*4` + `4/2` = 8+2 = 10 `Omega`

4. Hármat párhuzamosan és ezzel a negyediket sorba:

`R_e` = R + `1/(3*1/R)` = R + `R/3` = 4 + `4/3` = 5 `1/3` `Omega`
0