Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudtok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
389
Az alábbiak tömege (annak kiszámításának módja) és neve kell:

-MgCO₃
-3NaOH
-4K₂SO₂
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az A betű az atomtömeget jelenti, a periódusos rendszerben megtalálod.

1.

Magnézium-karbonát

`M_(MgCO_3)` = `A_(Mg)+A_C+3*A_O` = `24.3+12+3*16` = 84,3 `g/(mol)`

2. nátrium-hidroxid

3 NaOH = `3*(A_(Na)+A_O+A_H)`= `3*(23+16+1)` = `3*40` = 120 g

3. `K_2SO_2` nincs

- `K_2SO_4` az kálium-szulfát

4 `K_2SO_4` = `4*(2*A_K+A_S+4*O)` = `4*(2*39+32+4*16)` = `4*174`= 696 g

vagy

- `K_2SO_3` az kálium-szulfit

4 `K_2SO_3` = `4*(2*A_K+A_S+3*O)` = `4*(2*39+32+3*16)` = `4*158`= 632 g
0