Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
508
1.Andor 500 000 Ft hitelt vett fel, amelyet 2 év múlva évi 15%-os kamatával együtt kell majd megtérítenie.Mennyit fizet vissza Andor 2 év múlva 2. Egy 50 000 forintos áru árát háromszor egymás után 10-10%kal csökkentették.Mennyibe kerül most ez az áru?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
1. év: 500000+0,15*500000=575000 Ft
2. év: 575000+0,15*575000=661250 Ft
661250 Ft-ot kell visszafizetnie Andornak.

2.)
1. akció: 50000-0,1*50000=45000
2.: 45000-0,1*45000=40500
3.: 40500-0,1*40500=36450 Ft
36450 Ft-ba kerül most ez az áru.
0