Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
648
Hogyan kezdjek neki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor párhuzamos két egyenes, hogyha meredekségeik megegyeznek (ez érvényes a "végtelen meredekségre" is). Az e egyenes meredeksége -2, az f-é a, -2=a kell, hogy teljesüljön, tehát a=-2 esetén lesznek párhuzamosak.

Akkor merőleges egymásra két egyenes, hogyha meredekségeik szorzata -1 (illetve ha az egyik meredeksége 0, a másik meredeksége "végtelen"). Az e egyenes meredeksége -2, a g-é b, tehát -2*b=-1-nek kell teljesülnie, ez b=1/2 esetén lesz így, ekkor lesznek merőlegesek egymásra az e és g egyenesek.
1