Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika átváltások

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1423
Hogyan tudom kiszámolni hogy 5,6 óra az hány perc?

Ha 45dkg 0,45 kg ami a .. kg-nak a 30%-a? Hogyan számolhatom ki?

0,3 m2 - 10dm2 = hány dm2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

1 óra az 60 perc

0,1 óra az 6 perc

0,6 óra az `6*6` = 36 perc

Az 5 óra gondolom nem okoz nagy gondot, `5*60` = 300 perc

Összesen tehát 300+36 = 336 perc.

b,

45 dkg felel meg 30 %-nak

mennyi felel meg a 100 %-nak?

x = `100/30*45` = 150 dkg = 1,5 kg.

c,

0,3 `m^2` = 30 `dm^2`

30 `dm^2` - 10 `dm^2` = 20 `dm^2`.
0