Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
811
Egy búvár a vízszintestől fölfelé 50°-os irányban látja a Napot a víz alól.
Valójában mekkora szöggel áll a látóhatár fölött a Nap?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Annyi a trükk, hogy az adatok a vízszinteshez képest vannak megadva, ezért vannak a szögek kivonva 90-ből.

`beta` = 50°

A víz törésmutatója: n = 1,333

n =`sin(90-alpha)/(sin(90-beta))`

`sin(90-alpha)` = `n*(sin(90-beta))` = `1.33*sin40`

90-`alpha` = 58,45°

`alpha` = 31,25°
0