Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1003
Egy test 3 cm-es amplitúdójú harmonikus rezgőmozgást végez. A test az egyensúlyi helyzeten való áthaladás
után 0,1 s múlva az egyensúlyi helyzettől 2 cm távolságra van. Mekkora a rezgés periódusideje, és mekkora a
test sebességének nagysága 2 cm-re az egyensúlyi helyzettől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`A=3\ cm`
`y=A*sin(omega*t)" "⇒2=3*sin(omega*0,1)`
`omega=(2*pi)/T=7,291440307" "⇒T=(2*pi)/(7,291440307)=0.73213\ s`
`v=A*omega*cos(omega*0.1)=3*7,291440307*cos(7,291440307*0.1)=16.312\ (cm)/s`

Módosítva: 6 éve
-1