Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia: 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
622
Egy vegyület 14, 1 tömeg% szenet, 2,4 tömeg% hidrogént és 83,5 tömeg% klórt tartalmaz. Mi a vegyület összegképlete, ha a moláris tömege 85 g/mol? Rajzold le és nevezd el a vegyület konstitúciós képletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol vegyület 85 g

Ebben van `14.1/100*85/12` = 1 mol szén

`2.4/100*85/1` = 2 mol hidrogén

`83.5/100*85/35.5` = 2 mol klór

A vegyület összegképlete `CH_2Cl_2` Neve: diklórmetán (metilén-klorid).

Csatoltam képet.
0