Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
Szép napot kívánok
Tudna itt valaki segíteni nekem kiszámolni ezeket a másodfokú egyenletes feladatokat úgy hogy mind háromnak a végeredménye nulla legyen.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
X^2+2x-15=0
X^2-3x-28=0
X^2-3x-26=2
Módosítva: 6 éve
0

Csakhogy kiírtad a feladatokat. Most még azt kellene tudni, hogy hogyan kell nektek másodfokú egyenletet megoldani? (megoldóképlettel, szorzattá alakítással, vagy hogyan?)
A utolsó feladat azonos a másodikkal, csak mindkét oldalból kivonok kettőt.
0

Így tanultátok?
0

Itt a fénykép a másodikhoz is:
0