Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részháromszög hasonlósága 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
Mivel ATC háromszög hasonló CTB háromszöggel, ezért a megfelelő oldalak hosszának aránya egyenlő. A két háromszög megfelelő befogóinak aránya nézve: CT
ct/at = tb/ct
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, hasonlóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mi a kérdés/feladat? :)
0

feladat többi része: ahonnan CT2=AT*TB
bevezethetjük az egyszerűbb CT=m, AT=q, TB=p jelöléseket, akkor kapott összefüggés:
m2=pq m= pq 
0