Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
492
Mennyi beton kell annak a betoncsőnek az elkészítéséhez, melynek külső sugara: r.: 1.1 m, belső sugara r.: 95 cm, hosszúsága 2.25 méter
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

A külső térfogatból kivonjuk a belső térfogatot.

`V_1` = `R^2*pi*m`

`V_2` = `r^2*pi*m`

V = `V_2` - `V_1` = `(R^2-r^2)*pi*m` = `(1.1^2-0.95^2)*3.14*2.25` = 2,174 `m^3`. Ennyi betonra van szükségünk.
0